Sjokolademarengs med mørk sjokolade

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en oppskrift på lekre sjokolademarengs av ypperste klasse. Marengsen skal være sprø, og smelte i munnen. Med denne oppskriften får du 10-12 stykker. Dette er garantert en suksess.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

100 grammørk sjokolade
3 stkeggehviter
1 ½ desilitersukker

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 125°. Del sjokoladen i mindre biter, og smelt den over vannbad. La den avkjøles.
  2. Pisk eggehvitene med ½ dl av sukkeret til et fast hvitt skum.
  3. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til en enda fastere marengs. Den skal være «forsiktig» fast og blank.
  4. Ringle sjokoladen i marengsen, men rør ikke om. Hvis du rører, blir marengsene brune i stedet for lekkert marmorerte.
  5. Legg bakepapir på en stekeplate. Sett marengser som topper på platen ved hjelp av to skjeer. Pass på å få med både marengs og sjokolade.
  6. Stek marengsene midt i ovnen i 1 ½ time. La dem ligge på platen i romtemperatur natten over, så blir de riktig tørre og sprø.

Tips:

#1: Det er viktig at du får en skikkelig luftig marengs, så pisk godt med en elektrisk pisker. Følg oppskriftene nøye når du baker marengs.

#2: Ikke kast eggeplommen. Eggeplommene kan brukes i saus, majones, vaniljekrem, is og så videre.

Kommentarer