Oppskrift på Sjokolademarengs med mørk sjokolade

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sjokolademarengs med mørk sjokolade

Dette er en oppskrift på lekre sjokolademarengs av ypperste klasse. Marengsen skal være sprø, og smelte i munnen. Med denne oppskriften får du 10-12 stykker. Dette er garantert en suksess.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Det er viktig at du får en skikkelig luftig marengs, så pisk godt med en elektrisk pisker. Følg oppskriftene nøye når du baker marengs.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 125°. Del sjokoladen i mindre biter, og smelt den over vannbad. La den avkjøles.

  2. Pisk eggehvitene med ½ dl av sukkeret til et fast hvitt skum.

  3. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til en enda fastere marengs. Den skal være «forsiktig» fast og blank.

  4. Ringle sjokoladen i marengsen, men rør ikke om. Hvis du rører, blir marengsene brune i stedet for lekkert marmorerte.

  5. Legg bakepapir på en stekeplate. Sett marengser som topper på platen ved hjelp av to skjeer. Pass på å få med både marengs og sjokolade.

  6. Stek marengsene midt i ovnen i 1 ½ time. La dem ligge på platen i romtemperatur natten over, så blir de riktig tørre og sprø.