Enkel sjokoladekake

(106)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er en enkel oppskrift på en herlig og lettlaget sjokoladekake, som blir litt saftig og kompakt. Kaken serveres med en syrlig ostekrem. Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne, 20x30 cm, og oppskriften gir ca. 30 små ruter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

liten langpanne på 20x30 cm

Ingredienser

250 gramTINE Meierismør
4 ½ desilitersukker
¾ desiliterkakao
3 stkegg
3 ½ desiliterhvetemel

Osteglasur:

200 gramTINE Kremgo’® Naturell
5 spiseskjemelis
1 stkegg
1 stksitron revet skallet av

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovenen på 180 °C, og finn fram en liten langpanne dekket med bakepapir.
  2. Smelt smør i en kjele, og trekk det bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og bland inn hvetemel, bland godt.
  3. Hell deigen i en smurt langpannen. Stek kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  4. Riv skallet fra en sitron. Visp kremost sammen med melis og egg. Smak til med sitronskall og fordel glasuren over kaken. Del kaken i små ruter. Pynt med revet sitronskall ved servering.

    Tips:

    Bytt ut egget med en desiliter pisket krem, for en fyldigere smak.

Tips:

Tilsett gjerne litt vaniljesukker eller vaniljestang i kremosten. Dette gir en nydelig smak.

Kommentarer

Produkter i oppskriften