Oppskrift på Rullekake med appelsin og sjokolade
8

Rullekake med appelsin og sjokolade

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sjokolade og appelsin er en herlig smakskombinasjon. I denne oppskriften er fyllet en ferdig vaniljekrem, som er lettvint å bruke og smaker godt. Rullekake er noe av det enkleste du kan lage, så her er det bare å sette i gang.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn:

3 stkegg
1 ½ desilitersukker
2 desiliterhvetemel
2 spiseskjekakao
1 teskjebakepulver

Fyll:

5 desiliterPiano Vaniljekrem

Sjokoladeglasur med appelsin:

2 desilitermelis
1 spiseskjekakao
2 spiseskjepresset saft av appelsiner
4 spiseskjesmeltet TINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C.
  2. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn mel blandet med kakao og bakepulver.
  3. Hell røren i en langpanne, ca. 30x35 cm, som er kledd med bakepapir.
  4. Stek kaken midt i ovnen i ca. 5 minutter. Hvelv kaken på et fuktet kjøkkenhåndkle eller matpapir strødd med sukker. La langpannen ligge over kaken mens den avkjøles.
  5. Fordel vaniljekremen på kakebunnen og rull sammen fra langsiden. La skjøten ligge ned for da holder kaken bedre sammen.
  6. Bland ingrediensene til glasuren og smør den på kaken.

Tips:

Pynt gjerne med strimlet eller syltet appelsinskall.

Kommentarer

Produkter i oppskriften