Sjokoladekake i randform

Sjokoladekake i randform

0
43
Enkel90 min
Her har du oppskriften på en nydelig sjokoladekake stekt i randform. Den er enkel å lage, og tar seg godt ut på kakebordet. Pynt sjokoladekaken med det du måtte ønske, for eksempel finhakket sjokolade eller kakestrøssel. Oppskriften holder til ca 10 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Glasur

Pynt

  • 3 ss
    finhakket sjokolade eller kakestrøssel

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne sjokoladekaken trenger du en randform som rommer 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    La smør og sjokolade smelte over vannbad, eller i en kjele ved lav temperatur. Rør forsiktig.

  3. 3

    Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør i blandingen, litt om gangen.

  4. 4

    Smelt smøret. Pensle randformen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i ca 20 minutter.

  5. 5

    Sett på en kjele med vannet og kok opp. Løs opp pulverkaffen i det kokende vannet. Ha i smør og sjokolade, og smelt ved svak varme. Fordel blandingen over kaken, og dryss over finhakket sjokolade eller kakestrøssel.

Tips

#1: Du får best resultat hvis eggene er romtempererte.#2: Kaken kan fryses.

Del denne oppskriften: