Oppskrift på Sjokoladekake i randform
0

Sjokoladekake i randform

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du oppskriften på en nydelig sjokoladekake stekt i randform. Den er enkel å lage, og tar seg godt ut på kakebordet. Pynt sjokoladekaken med det du måtte ønske, for eksempel finhakket sjokolade eller kakestrøssel. Oppskriften holder til ca 10 biter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramTINE Meierismør
100 grammørk sjokolade
2 stkegg
desilitersukker
2 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
2 teskjevaniljesukker
1 spiseskjeTINE Meierismør

Glasur

2 spiseskjekaffepulver
1 spiseskjevann
50 gramTINE Meierismør
100 grammørk sjokolade

Pynt

3 spiseskjefinhakket sjokolade eller kakestrøssel

Slik gjør du det

  1. Til denne sjokoladekaken trenger du en randform som rommer 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. La smør og sjokolade smelte over vannbad, eller i en kjele ved lav temperatur. Rør forsiktig.
  3. Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør i blandingen, litt om gangen.
  4. Smelt smøret. Pensle randformen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i ca 20 minutter.
  5. Sett på en kjele med vannet og kok opp. Løs opp pulverkaffen i det kokende vannet. Ha i smør og sjokolade, og smelt ved svak varme. Fordel blandingen over kaken, og dryss over finhakket sjokolade eller kakestrøssel.

Tips:

#1: Du får best resultat hvis eggene er romtempererte.

#2: Kaken kan fryses.

Kommentarer

Produkter i oppskriften