Oppskrift på 7-årsdagskake
0

7-årsdagskake

(21)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på morsom tallkake til syvåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 7-tall. Lag en mørk sjokoladekake med ostekremtopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Mørk sjokoladekakebunn

225 gramhvetemel
250 gramsukker
1 teskjenatron
½ teskjesalt
1 teskjebakepulver
1 desilitervann
2 desiliterTINE Skumma Kulturmjølk
175 gramTINE Meierismør
2 stkegg
2 teskjevaniljesukker
2 desiliterkakao

Glasur/topping til tallkaken

200 gramTINE Kremgo’® Naturell
150 gramTINE Meierismør
6 desilitermelis
1 stkkonditorfarge eller flere forskjellige farger
200 grammarsipan (gjerne ferdig utkjevlet)

Slik gjør du det

    Mørk sjokoladekakebunn

  1. Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du to brødformer, en liten (ca 1 liter) og en stor (ca 1,5 liter).
  2. Sett stekeovnen på 180 °C.
  3. Smelt smøret, ha i vann og melk. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen.
  4. Smør formene og dekk bunnen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 180 °C i ca 35 minutter.
  5. Sett sammen brødformene til et 7-tall som vist på bildet.
  6. Glasur/topping til tallkaken

  7. Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.
  8. Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.
  9. Pynt kaken med ostekremen og legg på marsipan på toppen. Pynt kaken med ønsket kakepynt, gjerne stjerner som her.

Tips:

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften