10-årsdagskake

10-årsdagskake

2
32
Middels90 min
Oppskrift på morsom tallkake til tiåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 10-tall. Lag en mørk sjokoladekake med ostekremtopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Ingredienser

Antall porsjoner

Mørk sjokoladekakebunn

Glasur/topping til tallkaken

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du en randform (rund form med hull i midten) og en lang kakeform eller brødform på ca 1 liter.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 180 °C.

  3. 3

    Smelt smøret, ha i vann og Kefir. Bland inn de øvrige ingrediensene til kakene og rør godt sammen.

  4. 4

    Smør formene og dekk med bakepapir. Hell i røren og stek kakene ved 180 °C i ca 35 minutter.

  5. 5

    Sett sammen formene til et 10-tall som vist på bildet.

Glasur/topping til tallkaken

  1. 6

    Bland sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett vel 6 desiliter melis, til du får ønsket konsistens.

  2. 7

    Del gjerne porsjonen og rør inn ulike farger.

  3. 8

    Pynt kaken med den fargede toppingen og ønsket kakedryss.

Tips

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker.

Del denne oppskriften: