Oppskrift på 8-årsdagskake
4

8-årsdagskake

(9)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på morsom tallkake til åtteåringens bursdagsselskap. Gled både barn og voksne med kaken som er formet som et 8-tall. Lag en mørk sjokoladekake med sjokoladetopping, og pynt kaken med alt som er gøy og godt av strøssel.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

2 stk randform, 24 cm i diameter

Ingredienser

Mørk sjokoladekakebunn

225 gramhvetemel
250 gramsukker
1 teskjenatron
½ teskjesalt
1 spiseskjebakepulver
1 desilitervann
2 desiliterTINE Skumma Kulturmjølk
175 gramTINE Meierismør
2 stkegg
2 teskjevaniljesukker
2 desiliterkakao

Sjokoladeglasur

450 grammelis
180 gramTINE Meierismør
6 spiseskjesterk kaffe (evnt. kokende vann)
3 teskjevaniljesukker
2 spiseskjekakao

Slik gjør du det

    Mørk sjokoladekakebunn

  1. Til denne oppskriften på mørk sjokoladekakebunn trenger du to randformer (runde former med hull i midten) for å lage 8-tallet.
  2. Sett stekeovnen på 180 °C.
  3. Smelt smøret, ha i vann og melk. Bland inn de øvrige ingrediensene til kaken og rør godt sammen.
  4. Smør randformene. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter.
  5. Sett sammen formene til et 8-tall som vist under.
  6. Sjokoladeglasur

  7. Rør smør med melis, vaniljesukker og kakao til smørkrem, gjerne i food processor eller med mikser.
  8. Ha i kaffe litt etter litt og rør videre til passe konsistens.
  9. Pynt kaken med sjokoladetoppingen og dekorér med strøssel og kakepynt.

Tips:

Pynt kaken med strøssel, sølvkuler, nonstop, eller annet godteri som barna og du liker. Her er det brukt Laban Seigmenn.

Kommentarer

Produkter i oppskriften