Klassisk ostekake

(66)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på enkel, klassisk og smakfull ostekake som ikke skal stekes. Denne milde ostekaken har god smak av sitron og er fin å servere til selskap i hagen, 17. mai-festen eller som dessert. Husk at kaken trenger minst tre-fire timer til å stivne og kan dermed med fordel lages dagen før.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kakebunn

16 stkdigestive kjeks
75 gramTINE Meierismør
2 teskjekanel

Fyll til ostekake

6 stkgelatinplater
3 desiliterTINE Kremfløte
600 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 desilitersukker
2 teskjevaniljesukker
3 spiseskjesitronsaft
4 spiseskjekokende vann
1 stksitron

Pynt

Noenfriske bringebær eller frukt

Slik gjør du det

    Ostekakebunn

  1. Til denne oppskriften på ostekake trenger du en rund kakeform på ca 24 cm i diameter.
  2. Knus kjeks i en blender eller foodprocessor. Smelt smør og bland med kjeksen til det blir en jevn masse, rør inn kanel. Smør kakeformen og trykk deigen ut, også godt opp langs kantene. Sett i kjøleskapet mens fyllet lages.
  3. Ostekakefyll

  4. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Riv skallet av sitronen. Visp kremfløte, sukker og vaniljesukker stivt, og bland inn kremost og revet sitronskall. Pisk videre til en godt blandet, luftig krem.
  5. Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den i det varme sitronvannet. Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt.
  6. Fyll ostekrem i formen, og glatt den ut på toppen. Sett kaken kjølig slik at den stivner, i ca 3 timer.
  7. Pynting av kaken

  8. Pynt ostekaken med friske bringebær, grønne blader og gjerne et melisdryss.

Tips:

Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Kommentarer

Produkter i oppskriften