Oppskrift på Daimiskake
4

Daimiskake

(49)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Iskake med Daim er en sikker vinner på kakebordet. Kakebunnen er laget med sjokolade og kokos og den hjemmelagde isen utgjør en herlig duett sammen med knasende Daim-sjokolade. Kaken kan også lages med nøttebunn. Husk å beregne noen timer for å få iskaken ordentlig frossen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn

6 stkeggehviter
175 gramsukker
1 platehakket kokesjokolade
175 gramkokosmasse

Krokaniskrem

5 plategelatin
6 stkeggeplommer
125 gramsukker
5 desiliterTINE Kremfløte
1 ½ stkhakket Daim (evt. annen krokansjokolade)

Pynt

1 desilitervispet TINE Kremfløte
½ stkhakket Daim

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på daim iskake, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
  2. Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen. Bland i sjokolade og kokos.
  3. Legg bakepapir i bunnen på den smurte formen. Hell i massen og stek kaken i ca. 35 minutter.
  4. La gelatinbladene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  5. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten.
  6. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca. 1/2 dl kokende vann slik at gelatinen smelter.
  7. Bland den lett avkjølte gelatinblandingen i eggedosisen. Tilsett kremen og det meste av krokansjokoladen og bland alt forsiktig.
  8. Hell iskremblandingen over kakebunnen i formen og sett kaken i fryseren til den stivner. Gi den noen timer, og rør i den med jevne mellomrom.
  9. Flytt kaken over i kjøleskap en times tid før du skal servere den. Løsne den fra formen, fjern bakepapiret og sett kaken på serveringsfat. Pynt kaken med vispet kremfløte og resten av krokansjokoladen.

Tips:

Det er viktig å røre i isen med jevne mellomrom mens smeten står i fryseren. På den måten unngår du å få iskrystaller i isen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften