Oppskrift på Daimiskake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Daimiskake

Iskake med Daim er en sikker vinner på kakebordet. Kakebunnen er laget med sjokolade og kokos og den hjemmelagde isen utgjør en herlig duett sammen med knasende Daim-sjokolade. Kaken kan også lages med nøttebunn. Husk å beregne noen timer for å få iskaken ordentlig frossen.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Det er viktig å røre i isen med jevne mellomrom mens smeten står i fryseren. På den måten unngår du å få iskrystaller i isen.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.

    Til denne oppskriften på daim iskake, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.

  2. Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen. Bland i sjokolade og kokos.

  3. Legg bakepapir i bunnen på den smurte formen. Hell i massen og stek kaken i ca. 35 minutter.

  4. La gelatinbladene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.

  5. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløten.

  6. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca. 1/2 dl kokende vann slik at gelatinen smelter.

  7. Bland den lett avkjølte gelatinblandingen i eggedosisen. Tilsett kremen og det meste av krokansjokoladen og bland alt forsiktig.

  8. Hell iskremblandingen over kakebunnen i formen og sett kaken i fryseren til den stivner. Gi den noen timer, og rør i den med jevne mellomrom.

  9. Flytt kaken over i kjøleskap en times tid før du skal servere den. Løsne den fra formen, fjern bakepapiret og sett kaken på serveringsfat. Pynt kaken med vispet kremfløte og resten av krokansjokoladen.