Oppskrift på Frossen ostekake med bær, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Frossen ostekake med bær

Det finnes nesten ikke én eneste anledning hvor man ikke setter pris på å få servert en god kake! Her er oppskrift på en frossen ostekake laget med kremost og kremfløte og pyntet med friske bær. Husk å beregne minst fire timer for kaken å stå i fryseren før servering. God fornøyelse!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ønsker du en liten rosa vri på kaken? Mos ferske jordbær i en blender eller med stavmikser, tilsett litt melis og bland dette med kremfløten og kremosten!

Slik gjør du

Bunn til ostekake

  1. Knus kjeksen. Bland sumelene med det romtempererte smøret.

  2. Trykk blandingen godt ut i bunnen av en form med løs kant (22-23 cm i diameter. Sett kakeformen kølig.

Fyll til ostekake

  1. Legg gelatinpalter til bløt i kald vann i ca 5-10 minutter. Riv sitronsakll.

  2. Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen og ha den i den varme melken. Rør slik at gelatinet løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett deretter kremosten, sitronskall og saften fra en sitron. Bland godt sammen.

  3. Visp fløten lett i en annen bolle og vend kremen i blandingen, når blandingen er helt avkjølt.

  4. Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.

  5. Frossen ostekake bør du ta fram en god stund før servering slik at den rekker å tine noe. Pynt med friske bær og server med et velfortjent smil!