Oppskrift på Frossen ostekake med bær
2

Frossen ostekake med bær

(29)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det finnes nesten ikke én eneste anledning hvor man ikke setter pris på å få servert en god kake! Her er oppskrift på en frossen ostekake laget med kremost og kremfløte og pyntet med friske bær. Husk å beregne minst fire timer for kaken å stå i fryseren før servering. God fornøyelse!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kakebunn

75 gramTINE Meierismør, romtemperert
200 gramdigestive kjeks eller annen god kjeks

Fyll til ostekake

400 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
1 ½ desilitersukker
1 stksitron (revet skall og saften fra denne)
2 plategelatinplater
3 desiliterTINE Kremfløte

Forslag til pynt

8 stkjordbær, delt i to
½ desiliterblåbær

Slik gjør du det

    Bunn til ostekake

  1. Knus kjeksen. Bland sumelene med det romtempererte smøret.
  2. Trykk blandingen godt ut i bunnen av en form med løs kant (22-23 cm i diameter. Sett kakeformen kølig.
  3. Fyll til ostekake

  4. Legg gelatinpalter til bløt i kald vann i ca 5-10 minutter. Riv sitronsakll.
  5. Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen og ha den i den varme melken. Rør slik at gelatinet løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett deretter kremosten, sitronskall og saften fra en sitron. Bland godt sammen.
  6. Visp fløten lett i en annen bolle og vend kremen i blandingen, når blandingen er helt avkjølt.
  7. Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.
  8. Frossen ostekake bør du ta fram en god stund før servering slik at den rekker å tine noe. Pynt med friske bær og server med et velfortjent smil!

Tips:

Ønsker du en liten rosa vri på kaken? Mos ferske jordbær i en blender eller med stavmikser, tilsett litt melis og bland dette med kremfløten og kremosten!

Kommentarer

Produkter i oppskriften