Oppskrift på ostekake med lønnesirup og karamelliserte nøtter
0

Ostekake med lønnesirup og karamelliserte nøtter

(24)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne lagkaken har ost både i bunnen, mellom lagene og på toppen. Brunt sukker, lønnesirup og nøtter med et sting gjør forhåpentligvis høstmørket litt lysere. Oppskriften er innsendt av Sten J. McNeil Ånnerud som bidrag i konkurransen Norges beste ostekake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn

400 gramTINE Kremgo’® Naturell
150 grambrunt sukker
2 spiseskjelønnesirup
4 stkegg
225 stkhvetemel
2 ½ teskjebakepulver

Brente nøtter

150 gramnøtter (blanede nøtter uten salt)
4 spiseskjebrunt sukker
½ desilitervann
½ teskjechipotle chili (røkt chili)
½ teskjesalt
1 ½ teskjeTINE Meierismør

Krem

200 gramTINE Kremgo’® Naturell
5 spiseskjelønnesirup
175 grammelis
2 ½ spiseskjerom (gjerne mørk)

Slik gjør du det

    Bunn

  1. Smør og strø en kakeform. Pisk kremost og brunt sukker lett og luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og pass på at alt er blandet inn før du har i det neste. Ha i lønnesirup.
  2. Bland mel og bakepulver, sikt det inn i røren og rør forsiktig sammen. Pass på å unngå melklumper, men ikke rør for hardt. Spe eventuelt med litt melk om røren blir for fast.
  3. Stekes på 175 °C i ca 40 minutter, eller til det ikke henger igjen noe deig på en kakepinne. Ta ut kaken og la den avkjøles før du deler den i to. Bunnene kan ev. dynkes med mer rom.
  4. Brente nøtter

  5. Mens kaken steker, kan du lage brente nøtter. Rist nøttene i en tørr stekepanne i noen minutter. Pass på at de ikke brenner seg - de skal bli aromatiske, men ikke ha svidde flekker.
  6. Rør sammen brunt sukker og vann, og la det koke opp. Ha i nøttene og rør rundt slik at nøttene er helt dekket. Etter hvert vil sukkeret bli grynete og tørt, men bare fortsett å røre. Sukkeret vil etter en stund smelte igjen og bli karamell. Smak til med chipotlepulver og salt, og rør inn smør helt til slutt. La det avkjøles.
  7. Krem

  8. Pisk kremost og lønnesirup lett og luftig, og smak eventuelt til med rom. Tilsett melis etter smak, kremen skal bli tykk, men ikke for søt.
  9. Ta omtrent halvparten av nøttene og hakk dem fint, gjerne i hurtighakker. Bland dem med halvparten av kremen og ha nøttekremen mellom kakelagene. Smør den andre halvparten oppå kaken. Grovhakk resten av nøttene og ha dem oppå.

Tips:

Dersom du oppbevarer kaken i kjøleskapet bør du la den stå litt i romtemperatur før du serverer den.

Kommentarer

Produkter i oppskriften