Amerikansk ostekake med friske bær

Amerikansk ostekake med friske bær

7
28
Enkel120 min
Dette er en amerikansk ostekake som er bakt i ovnen. En bakt ostekake gir en «dissete» konsistens oppå den sprø kjeksbunnen. Server gjerne med litt friske bær på toppen. Oppskriften gir ca. 12 biter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 stk
    havrekjeks
  • 1 ½ dl
    hvetemel
  • 2 ss
    sukker
  • 125 g
    romtemperert TINE® Meierismør
  • 1 stk
    eggeplomme
  • 1 ss
    hvetemel til formen

Fyll:

Pynt:

  • 150 g
    friske bær for eksempel bringebær, blåbær og jordbær

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem en rund form, ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Bland i mel, sukker og romtemperert smør, og kjør videre til en smuldret masse. Tilsett eggeplomme, og la maskinen gå til det blir en samlet deig.

  3. 3

    Legg deigen i formen. Strø over hvetemel og trykk deigen ut i formen. Sett formen kjølig i ca 30 minutter. Stek på midterste rille i ovnen i 12-15 minutter.

  4. 4

    Riv skallet av sitronen (kun det gule). Rør ut kremost med fløte, egg, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft. Visp fyllet, slik at det blir en glatt masse. Bruk eventuelt en stavmikser eller håndmikser. Hell fyllet i formen, og stek kaken i ca 30 minutter. Skru av varmen på stekeovnen, men la kaken stå i ytterlige 30 minutter.

  5. 5

    Avkjøl kaken, og server med friske bær oppå.

Tips

Ostekaken kan med fordel lages dagen før den skal serveres. La den stå i formen i kjøleskapet over natten.

Del denne oppskriften: