Oppskrift på Ostekake med lime
0

Ostekake med lime

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en frisk og god ostekake med lime. Den må være avkjølt før den tas ut av formen, og kan gjerne lages dagen før den skal serveres. Oppskriften gir ca. 12 biter ostekake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

175 gramhavrekjeks
75 gramTINE Meierismør
3 spiseskjesukker
1 teskjekanel

Fyll:

1 stklime (skall av)
400 gramTINE Kremgo’® Naturell
2 stkegg
3 spiseskjesukker
2 spiseskjelimesaft
1 spiseskjehvetemel

Pynt:

1 desilitersukker
1 desilitervann
1 stklime (skall av)

Slik gjør du det

  1. Finn frem en rund kakeform, ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Smelt smøret. Bland kjeksen med sukker, kanel og smeltet smør. Fordel blandingen i kakeformen, og press den hardt sammen i bunnen og opp langs kanten.
  3. Riv skallet av limen (kun det grønne). Visp sammen kremost og egg, og visp deretter i sukker, limesaft og limeskall. Vend i hvetemel, og hell blandingen over kjeksbunnen. Stek på nederste rille i ca 20 minutter. Avkjøl kaken.
  4. Pynt:

  5. Riv skallet av limen (kun det grønne). Kok opp sukker og vann. Ta kjelen av varmen, og tilsett limestrimlene. La strimlene trekke i sukkervannet i ca 5 minutter. Legg dem deretter på et kjøkkenhåndkle.
  6. Pynt den avkjølte kaken med limestrimler, og gjerne et melisdryss, og server.

Tips:

I stedet for lime, kan du bruke sitron.

Kommentarer

Produkter i oppskriften