Oppskrift på marengskake med  varme jordbær
0

Marengskake i langpanne

(26)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en herlig marengskake i langpanne. Kaken er perfekt å servere når du får mange gjester og den smaker i tillegg himmelsk. Selve kaken tar ikke lang tid å lage, men sett av tid til steking og avkjøling før servering.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

En langpanne, 20x30cm

Ingredienser

150 gramTINE Meierismør
2 spiseskjeTINE Lettrømme 18 %
1 teskjevaniljesukker
225 gramhvetemel
100 gramgrovmalte mandler
1 teskjebakepulver
200 gramsukker
5 stkegg
400 gramfriske jordbær
50 grammarengs
Littmelis

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 160 °C.
  2. Smelt smøret, ta den av varmen og rør inn lettrømme. Bland mel, mandler, vanilje - og bakepulver.
  3. Visp egg og sukker til luftig eggedosis, bland inn smørblandingen og de tørre ingrediensene og rør godt slik at det ikke er klumper.
  4. Del halvparten av jordbærene grovt og resten i skiver.
  5. Ha de grovhakkede jordbærene i deigen og hell den i en langpanne dekket med bakepapir. Fordel skivene av jordbær oppå.
  6. Knus marengsen og strø over deigen.
  7. Stek marengskaken midt i ovnen i 30 – 40 minutter til den er gyllen.
  8. Avkjøl kaken i ca 20 minutter før den tas ut av langpannen. Skjær kaken i biter og server gjerne med melisdryss og resten av rømmen.

Tips:

Du kan kjøpe ferdiglagd marengs i butikken eller så kan du bruke denne oppskriften til å lage din egen marengs

Kommentarer

Produkter i oppskriften