Oppskrift på jordbærmarengs, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Jordbærmarengs

Fristende små marengs, sammen med smaksrike jordbær - hva smaker vel bedre? Med denne oppskriften får du ca 18-20 marengs. Smelter på tungen!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Dersom du ønsker en blankere overflate på margensen, tilsett en teskje hvitvinseddik.

Slik gjør du

  1. Ha eggehviter i en bolle som tåler varme sammen med sukkeret. Sett skålen over kokende vannbad. Pisk i 5-10 minutter til en blank og fast marengs.

  2. Ta kjelen av varmen og fortsett å piske til marengsen er noe avkjølt. Tilsett jordbærsaus. Rør om noen ganger med en slikkepott, men ikke bland for mye.

  3. Lag marengser ved hjelp av to skjeer og sett dem på bakepapir på stekeplate. Stek jordbærmarengsene ved 125 °C i 45-60 minutter til marengsene kjennes tørre.