Oppskrift på Lun eplekake, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eplekake med smørstekte epler

Denne deilige og hjemmelagde eplekaken smaker aller best lun med smørstekte eplebåter. Topp det hele med den fyldige og gode vaniljesausen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Springform, 24 cm i diameter
TIPS!: Norske, faste og syrlige epler gir det aller beste resultatet, prøv selv!

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 190°C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen.

  2. Bland mel og bakepulver i en bolle. Rør godt inn smørblandingen til deigen er jevn og glatt.

  3. Fjern kjernehus og skjær eple i båter. Bland eplebåtene med kanel og sukker.

  4. Legg et stort ark med bakepapir i en springform, slik at papiret går godt over kanten av formen. Hell røra i formen og topp med eplebåter.

  5. Stek kaken i ovnen i 45-60 minutter.

    Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.

Smørstekte epler

  1. Fjern kjernehus og del eple i båter. Bland eplebåter med kanel og sukker. Smelt smør i en stekepanne. Ha i eplebåtene, og la de surre i 5-6 minutter på lav temperatur.

  2. Server kaken lun med et godt lag med smørstekte eplebåter og vaniljesaus.