Oppskrift på Lun eplekake
0

Eplekake med smørstekte epler

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne deilige og hjemmelagde eplekaken smaker aller best lun med smørstekte eplebåter. Topp det hele med den fyldige og gode vaniljesausen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 cm i diameter

Ingredienser

200 gramTINE Meierismør
250 gramsukker
3 stkegg
150 gramhvetemel
1 teskjebakepulver
3 stkepler i båter
1 spiseskjekanel
2 spiseskjesukker

Smørstekte epler

3 stkepler i båter
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjekanel
1 spiseskjesukker
1 pakkePiano Fyldig Vaniljesaus

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 190°C. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen.
  2. Bland mel og bakepulver i en bolle. Rør godt inn smørblandingen til deigen er jevn og glatt.
  3. Fjern kjernehus og skjær eple i båter. Bland eplebåtene med kanel og sukker.
  4. Legg et stort ark med bakepapir i en springform, slik at papiret går godt over kanten av formen. Hell røra i formen og topp med eplebåter.
  5. Stek kaken i ovnen i 45-60 minutter.

    Tips:

    Bruk en ukokt spagehtti, en tannstikker e.l. som du stikker i midten av kaken mot slutten av steketiden for å se om den er ferdig stekt. Er den ferdig stekt så henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - og hvis det gjør det, så steker du den litt til.
  6. Smørstekte epler

  7. Fjern kjernehus og del eple i båter. Bland eplebåter med kanel og sukker. Smelt smør i en stekepanne. Ha i eplebåtene, og la de surre i 5-6 minutter på lav temperatur.
  8. Server kaken lun med et godt lag med smørstekte eplebåter og vaniljesaus.

Tips:

Norske, faste og syrlige epler gir det aller beste resultatet, prøv selv!

Kommentarer

Produkter i oppskriften