Oppskrift på Eplekjekk med søt vanilje
2

Eplekjekk med søt vanilje

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Enkel oppskrift på en saftig og god eplekake som passer godt til kaffen eller som en dessert.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform

Ingredienser

135 gramTINE Meierismør
125 gramsukker
3 stkegg
1 teskjebakepulver
100 gramhvetemel
3 stksyrlige epler
2 teskjemalt kanel
2 teskjesukker
1 stkPiano Vaniljesaus

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C, og finn frem en springform, 24 cm. Smør formen.
  2. Visp mykt smør og sukker til det blir hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt.
  3. Bland bakepulver og hvetemel, og sikt det inn i røren. Hell røren i formen.
  4. Vask eplene, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne båter. Legg eplene oppå røren og dryss over med kanel og sukker.
  5. Stek kaken i 30-40 min. Server kaken med Piano Vaniljesaus.

Tips:

Legg et tynt lag med Piano Vaniljekrem oppå røren før du legger på eplebitene. Det smaker nydelig.

Kommentarer

Produkter i oppskriften