Oppskrift på Eple- og brunostpai

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eple- og brunostpai

Spennende og smaksrik dessertpai med epleskiver og brunost.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Lag din egen vri på paien ved for eksempel å tilsette en håndfull med hakkede mandler.

Slik gjør du

  1. Til denne oppskriften på hjemmelaget pai trenger du en rund form med løs kant, eller paiform på ca. 24 cm i diameter

Med NÅ Paibunn:

  1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig i ca. 15 minutter.
    Nå-paibunnen passer til paiformer på 24 – 26 cm i diameter eller rund form med løs kant.
    Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Hjemmelaget paibunn:

  1. Hakk sammen smør og mel, tilsett vann og elt deigen raskt sammen. Eller ha smør og mel i en food processor og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha deretter i vann. La food processoren gå noen sekunder til det er blitt en forholdvis fast deig.

  2. Sett på stekeovnen på 200 °C.

  3. Ha deigen i plast og legg den kjølig ca. 30 minutter.

  4. Kjevle den kalde deigen til en rund leiv som legges i formen. Den må dekke bunnen og godt opp langs kanten. Prikk med gaffel over hele og forstek den midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Fyll:

  1. Skrell eplene, ta ut kjernehus og del i båter.

  2. Dryss halvparten av den revne brunosten på den forstekte bunnen. Legg deretter eplebåtene i et pent mønster i formen. Dryss på resten av brunosten. Smør et tynt lag syltetøy over eplene. Stek paien til bunnen er gyllen og gjennomstekt, det vil si 20-30 minutter

    Server paien lun og gjerne med litt vaniljesaus eller en kule vaniljeis ved siden av.