Eple- og brunostpai

Eple- og brunostpai

6
70
Enkel80 min
Spennende og smaksrik dessertpai med epleskiver og brunost.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig paibunn
  • 400 g
    epler
  • 1 ½ dl
    aprikossyltetøy

Fyll:

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på hjemmelaget pai trenger du en rund form med løs kant, eller paiform på ca. 24 cm i diameter

Med NÅ Paibunn:

  1. 2

    Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig i ca. 15 minutter.

    Tips

    Nå-paibunnen passer til paiformer på 24–26 cm i diameter eller rund form med løs kant. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen. 

Med hjemmelaget paibunn:

  1. 3

    Hakk sammen smør og mel, tilsett vann og elt deigen raskt sammen. Eller ha smør og mel i en food processor og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha deretter i vann. La food processoren gå noen sekunder til det er blitt en forholdvis fast deig. Ha deigen i plast og legg den kjølig ca. 30 minutter.

  2. 4

    Sett på stekeovnen på 200 °C.

  3. 5

    Kjevle den kalde deigen til en rund leiv som legges i formen. Den må dekke bunnen og godt opp langs kanten. Prikk med gaffel over hele og forstek den midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Fyll:

  1. 6

    Sett ovnen på 180 °C. Kjør mandler og melis til fint mel i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett egg og bland til en jevn masse. Grovriv brunost og vend inn..

  2. 7

    Fyll paien med mandel- og brunostfyllet.

  3. 8

    Skrell eplene, ta ut kjernehus og del i båter. Legg eplebitene på toppen av fyllet.

  4. 9

    Smør et tynt lag syltetøy over eplene, varm det gjerne litt opp først, og stek paien til bunnen er gyllen og gjennomstekt, 30-40 minutter.

Tips

Bruk de nøttene du liker best eller allerede har i skapet.

Del denne oppskriften: