Oppskrift på Britas luksuseplekake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Britas luksuseplekake

Herlig luksuseplekake med rom og rusiner.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Springform, 24-26 cm
TIPS!: Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Slik gjør du

  1. Du trenger en rund form, 24-26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Bland rosiner og kanel til marinaden i en bolle. Hell over rom/juice. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter, ca. 10 per eple. Vend eplene i marinaden og la dem stå og trekke mens du lager kakedeigen.

  3. Rør sukker og smør, gjerne i en food processor. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver og ha det i. Bland godt. Fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Legg deretter de marinerte eplene i et pent mønster på. Fordel resten av marinaden oppå. Dekk kaken med resten av deigen. Strø over mandelflak. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 1 time.

    Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.