Britas luksuseplekake
2

Britas luksuseplekake

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Herlig luksuseplekake med rom og rusiner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24-26 cm

Ingredienser

4 stkepler

Marinade:

3 spiseskjerom (evt. juice)
1 desiliterrosiner
1 spiseskjekanel

Deig:

200 gramTINE Meierismør (romtemperatur)
2 desilitersukker
3 stkegg
3 ½ desiliterhvetemel
1 ½ teskjebakepulver

Topping:

Littmandelflak

Tilbehør:

3 desiliterTINE Kremfløte eller Piano Vaniljesaus

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund form, 24-26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Bland rosiner og kanel til marinaden i en bolle. Hell over rom/juice. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter, ca. 10 per eple. Vend eplene i marinaden og la dem stå og trekke mens du lager kakedeigen.
  3. Rør sukker og smør, gjerne i en food processor. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel og bakepulver og ha det i. Bland godt. Fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Legg deretter de marinerte eplene i et pent mønster på. Fordel resten av marinaden oppå. Dekk kaken med resten av deigen. Strø over mandelflak. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 1 time.

    Tips:

    Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Tips:

Smaker best når den serveres lunken med vispet krem eller vaniljesaus.

Kommentarer

Produkter i oppskriften