Hjemmelaget vaniljeis

(546)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag din egen vaniljeis! Denne grunnoppskriften på iskrem er enkel å lage, og den kan smakes til med dine favorittsmaker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkvaniljestang
8 stkeggeplommer
150 gramsukker
5 desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene.

    Tips:

    Ønsker du å lage en enklere variant? Prøv Piano Softis Vanilje.

  2. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren.

    Tips:

    Ikke kast eggehvitene, de kan eksempelvis brukes til marengs eller en hvit omelett.

  3. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Server vaniljeisen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade eller noe annet godt.

Tips:

Biter av sjokolade, frisk frukt og bær smaker godt i isen. Det er bare fantasien som setter grenser her! 

Kommentarer

Produkter i oppskriften