Eple- og sjokolademuffins
1

Eple- og sjokolademuffins

(27)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Muffins med epler og sjokolade smaker herlig og er raske og enkle å bake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer

Ingredienser

125 gramTINE Meierismør
4 ½ desiliterhvetemel
1 desilitersukker
2 teskjebakepulver
300 gramKesam® Vanilje (1 beger)
2 stkegg
75 grammørk sjokolade
3 stkepler
½ spiseskjepotetmel
1 desiliterkokosmasse

Slik gjør du det

  1. Du trenger muffinsformer på brett eller 12 løse muffinsformer. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Smør og strø muffinsformene med kokos. Smelt smøret og avkjøl. Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett kesam, egg og smør. Rør sammen til en tykk, glatt deig.
  3. Hakk sjokoladen grovt. Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær i biter og vend dem i potetmel. Vend sjokoladen og eplebitene i deigen.
  4. Fordel deigen i formene og strø over litt kokos. Stek midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl i formen.

Tips:

Fyll muffinsformene halvfulle eller 2/3 fulle. Med mer deig blir muffinsene klissete og ikke så pene, med mindre blir de litt puslete og små.

Kommentarer

Produkter i oppskriften