Oppskrift på Myk krydderkake med bringebær
3

Myk krydderkake med tyttebær

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Lettbakt kake som passer godt til jul. Tyttebærene gir god smak sammen med krydderet. Kaken er saftig, og holder seg lenge.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Randform, 1,5 liter

Ingredienser

100 gramTINE Meierismør
2 desilitersukker
2 stkegg
1 desiliterTINE Lettrømme 18 %
½ desilitertyttebærsyltetøy
3 desiliterhvetemel
1 spiseskjekanel
1 spiseskjemalt nellik
1 teskjemalt ingefær
1 teskjebakepulver
1 spiseskjeTINE Meierismør til formen

Slik gjør du det

  1. Til denne krydderkaken trenger du en randform som rommer ca. 1 1/2 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør kraftig. Rør i rømme og syltetøy. Bland mel, kanel, malt nellik, malt ingefær og bakepulver. Tilsett melblandningen, og rør til det blir en jevn og glatt deig.
  3. Smelt smøret, og pensle formen med smør. Fordel røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.

Tips:

#1: Bruk romtemperert smør.

#2: Kaken holder seg godt i kjøleskapet, men kan også fryses.

Kommentarer

Produkter i oppskriften