Oppskrift på Julens gode fruktkake
4
Godkjent av bestemor

Julens gode fruktkake

(79)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Fruktkake er for mange en av julens viktigste ingredienser. Jo mer tørket frukt og nøtter, jo bedre blir den. Lag kaken tidlig, den kan modnes på et kjølig sted i flere måneder ( men ikke i fryseboks). Den blir bare mer og mer saftig ettersom frukten får gitt fra seg mer og mer væske. God holdbarhet!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fruktkake

250 gramTINE Meierismør
2 desilitersukker
4 stkegg
4 ½ desiliterhvetemel
½ teskjesalt
1 ½ teskjebakepulver
5 desilitertørket finhakket fruktblanding (rosiner, aprikoser, korinter, sukat, svisker)
1 desilitercocktailbær
1 desiliterhakkede valnøtter

Slik gjør du det

  1. Du trenger en kakeform eller brødform. Sett stekeovnen på 150 °C.
  2. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hver gang. Bland hvetemel, salt og bakepulver, og rør i den finhakkede frukten.
  3. Del cocktailbærene i fire deler og bland i. Tilsett valnøttene og rør alt til røren sammen. Fyll røren i smurt og strødd form. Glatt til overflaten med slikkepott.
  4. Stek i nedre del av ovnen i 45 - 60 minutter. Avkjøl kaken før du hvelver den.

Bestemortips:

Pakk kaken inn i cellofan og pynt med silkebånd. Det blir en flott jule- eller vertinnegave som kommer til å bli satt stor pris på!

Kommentarer

Produkter i oppskriften