Oppskrift på Christmas cake
2
Godkjent av bestemor

Christmas cake

(33)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En litt annerledes julekake. Husk å beregne tilberedingstid til to dager da frukten skal ligge i marinaden ett døgn.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund form, 2 liter

Ingredienser

100 grammørk sjokolade
150 gramTINE Meierismør
1 ½ desilitersukker
3 stkegg
1 teskjebakepulver
3 desiliterhvetemel

Fruktblanding:

100 gramrøde cocktailbær
1 desiliterhasselnøtter
1 desilitervalnøtter
2 desiliterrosiner
2 desiliterkorinter
¾ desilitercognac

Slik gjør du det

    Dag 1:

  1. Skjær cocktailbær i mindre biter, hakk hasselnøtter og valnøtter fint. Bland frukt- og nøtteblandingen med konjakk i en bolle. Dekk til, og la dette trekke natten over.
  2. Dag 2:

  3. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  4. Smør en rund form med smeltet smør. Strø 3 ss melis over. Hell i halvparten av fruktblandingen, og trykk den lett sammen.
  5. Hakk sjokoladen.
  6. Rør smør og sukker hvitt og porøst og tilsett eggene, ett av gangen. Rør deigen glatt mellom hver gang.
  7. Bland bakepulver i hvetemelet. Rør 2 ss av melet i den resterende fruktblandingen, mens resten røres i smørkremen. Vend til slutt inn den hakkede sjokoladen og resten av fruktblandingen. Rør forsiktig i deigen slik at den blir glatt og fin.
  8. Fordel deigen jevnt over frukten i formen, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen, ca. 1 time. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig.

    Tips:

    La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den ut. Oppbevar kaken i tett folie og la den gjerne modnes før bruk.

Bestemortips:

Kaken er meget holdbar og egner seg fint å gi bort som en spiselig julegave.

Kommentarer

Produkter i oppskriften