Saftig honningkake

    Oppskrift på Saftig honningkake

    Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    • Steketid

    TIPS: Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.
    porsjoner

    Du trenger

    4 egg
    250 g sukker
    250 g honning
    100 g TINE Ekte Smør
    0.25 ts malt nellik
    0.25 ts malt pepper
    0.5 ts malt ingefær
    1 ts bakepulver
    250 g hvetemel

    Slik gjør du

    1. Sett stekeovnen på 150 °C. Til denne oppskriften trenger du en langpanne, en kakeform (som avbildet) eller ildfast form ca. 20x25 cm.

    2. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og smeltet, avkjølt smør. Bland det tørre sammen og rør det inn. Vend til slutt inn stivvispede eggehviter og hell røren i godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.

    3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.

    Tips:

    1. Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.

    Gi din vurdering: