Laster
Laster
Oppskrift på Saftig honningkake

Saftig honningkake

Saftig honningkake

Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 1 t 15 min75 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 4  egg
  • 250 g sukker
  • 250 g honning
  • 100 g TINE Ekte Smør
  • ¼ ts malt nellik
  • ¼ ts malt pepper
  • ½ ts malt ingefær
  • 1 ts bakepulver
  • 250 g hvetemel

Tips

Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Sett stekeovnen på 150 °C. Til denne oppskriften trenger du en langpanne, en kakeform (som avbildet) eller ildfast form ca. 20x25 cm.
     
  • 2
    Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og smeltet, avkjølt smør. Bland det tørre sammen og rør det inn. Vend til slutt inn stivvispede eggehviter og hell røren i godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.
     
  • 3
    Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.
     
  • Tips:

    4
    Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster