Saftig honningkake

    Oppskrift på Saftig honningkake

    Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    • Steketid

    TIPS: Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.

    Slik gjør du

    1. Sett stekeovnen på 175 °C, bruk varmluft. Til denne oppskriften trenger du en en randform (som avbildet)

      Du kan også lage kaken i langpanne eller ildfast form på ca. 20x25 cm. Da skal den stekes på 150 °C, uten varmluft i ca. 50 minutter. 

    2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett honning og pisk videre i 1-2 minutter. Pisk deretter inn et og et egg. Bland det tørre sammen og bland inn. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.

    3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.

    Tips:

    1. Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.

    Gi din vurdering: