Saftig honningkake

(57)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkegg
250 gramsukker
250 gramhonning
100 gramTINE Meierismør
¼ teskjemalt nellik
¼ teskjemalt pepper
½ teskjemalt ingefær
1 teskjebakepulver
250 gramhvetemel

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C, bruk varmluft. Til denne oppskriften trenger du en en randform (som avbildet)

    Tips:

    Du kan også lage kaken i langpanne eller ildfast form på ca. 20x25 cm. Da skal den stekes på 150 °C, uten varmluft i ca. 50 minutter. 

  2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett honning og pisk videre i 1-2 minutter. Pisk deretter inn et og et egg. Bland det tørre sammen og bland inn. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.
  3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.
  4. Tips:

  5. Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.

Tips:

Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.

Kommentarer

Produkter i oppskriften