Saftig honningkake

Saftig honningkake

15
111
Enkel75 min
Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    egg
  • 250 g
    sukker
  • 250 g
    honning
  • 100 g
  • ¼ ts
    malt nellik
  • ¼ ts
    malt pepper
  • ½ ts
    malt ingefær
  • 1 ts
    bakepulver
  • 250 g
    hvetemel

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C, bruk varmluft. Til denne oppskriften trenger du en en randform (som avbildet)

    Tips

    Du kan også lage kaken i langpanne eller ildfast form på ca. 20x25 cm. Da skal den stekes på 150 °C, uten varmluft i ca. 50 minutter. 

  2. 2

    Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett honning og pisk videre i 1-2 minutter. Pisk deretter inn et og et egg. Bland det tørre sammen og bland inn. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.

  3. 3

    Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.

Tips:

  1. 4

    Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.

Tips

Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.

Del denne oppskriften: