Oppskrift på Honningkake i langpanne
6

Honningkake i langpanne

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

God, gammeldags honningkake. Den er saftig og smakfull, og holder seg lenge i kjøleskapet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne på 20 x 25 cm

Ingredienser

100 gramTINE Meierismør
4 stkegg
250 gramsukker
250 gramhonning
¼ teskjemalt nellik
¼ teskjemalt pepper
½ teskjemalt ingefær
1 teskjebakepulver
250 gramhvetemel
1 spiseskjeTINE Meierismør til langpannen

Pynt

150 gramskåldede mandler
100 gramsmeltet kokesjokolade

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 25 cm. Sett stekeovnen på 150 °C.
  2. Smelt smør og avkjøl. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og det avkjølte smøret. Bland sammen nellik, pepper, ingefær, bakepulver og hvetemel og rør inn i blandingen.
  3. Stivpisk eggehviter, og vend inn i røren. Smelt smør, og pensle langpannen med smør. Hell røren over i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter, og avkjøl på rist.
  4. Ved servering, smeltes sjokoladen og smøres over kaken. Del i biter, og pynt med skåldede mandler.

    Tips:

    Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den kan også fryses.

Tips:

Honningkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi den til en bekjent som ikke baker selv!

Kommentarer

Produkter i oppskriften