Oppskrift på Honningkake i langpanne

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Honningkake i langpanne

God, gammeldags honningkake. Den er saftig og smakfull, og holder seg lenge i kjøleskapet.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Langpanne på 20 x 25 cm
TIPS!: Honningkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi den til en bekjent som ikke baker selv!

Slik gjør du

  1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 25 cm. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. Smelt smør og avkjøl. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og det avkjølte smøret. Bland sammen nellik, pepper, ingefær, bakepulver og hvetemel og rør inn i blandingen.

  3. Stivpisk eggehviter, og vend inn i røren. Smelt smør, og pensle langpannen med smør. Hell røren over i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter, og avkjøl på rist.

  4. Ved servering, smeltes sjokoladen og smøres over kaken. Del i biter, og pynt med skåldede mandler.

    Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den kan også fryses.