Mor Monsen

(62)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Mor Monsen er myk og saftig, og har en mild sitronsmak. I tillegg er den veldig enkel å lage.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne på 20 x 40 cm

Ingredienser

300 gramTINE Meierismør
300 gramsukker
8 stkegg
1 stksitron
300 gramhvetemel
1 teskjebakepulver
1 spiseskjeTINE Meierismør til langpannen
100 grammandler
100 gramkorinter
50 gramperlesukker

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Rør smør og sukker hvitt. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Riv skallet av sitronen.
  3. Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Visp eggehvite stiv og bland forsiktig i røren.
  4. Hakk mandler. Smelt smør. Pensle langpannen med smør, og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i langpannen. Fordel mandler, korinter og perlesukker over.
  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl og skjær i pene firkanter eller snipper.

Bestemortips:

Kaken holder seg god i kjøleskapet. Del den i biter, og oppbevar den i en tett boks. Den kan også fryses.

Kommentarer

Produkter i oppskriften