Toscakake

(84)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Toscakake er perfekt kake å ha med på piknik eller avslutninger og dugnadsfester.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform på ca. 24 cm

Ingredienser

Bunn:

100 gramTINE Meierismør
3 stkegg
2 desilitersukker
2 ½ desiliterhvetemel

Glasur:

100 grammandler
75 gramTINE Meierismør
¾ desilitersukker
1 spiseskjehvetemel
1 spiseskjeTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

  1. Du trenger en kakeform ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Smelt smør til bunnen og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør og tilslutt mel. Fyll røren i godt smurt form og stek i ca. 20 minutter.
  3. Skåld og hakk mandler og bland smør, sukker mel og melk i en kjele. Varm glasuren på svak varme. Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.
  4. Ta kaken ut av ovnen og smør over glasuren. Stek videre i 15 - 20 minutter, eller til den er ferdigstekt. Glasuren skal være lysebrun.
  5. La kaken stå litt i formen før du legger den på rist til avkjøling.

Tips:

#1: Det er eggedosisen som gjør at kaken hever seg, men den må da piskes en god stund (ca. 10 minutter). Har du ikke tid til dette, så tilsett 1 teskje bakepulver.

#2: Kaken holder seg myk hvis du pakker den inn i plast. Den kan gjerne fryses.

Kommentarer

Produkter i oppskriften