Laster
Laster
Oppskrift på Toscakake

Toscakake

Toscakake

Toscakake er perfekt kake å ha med på piknik eller avslutninger og dugnadsfester.

 
Antall porsjoner: 1
Tidsforbruk: 50 min50 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

#1: Det er eggedosisen som gjør at kaken hever seg, men den må da piskes en god stund (ca. 10 minutter). Har du ikke tid til dette, så tilsett 1 teskje bakepulver.

#2: Kaken holder seg myk hvis du pakker den inn i plast. Den kan gjerne fryses.

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Du trenger en kakeform ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
     
  • 2
    Smelt smør til bunnen og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør og tilslutt mel. Fyll røren i godt smurt form og stek i ca. 20 minutter.
     
  • 3
    Skåld og hakk mandler og bland smør, sukker mel og melk i en kjele. Varm glasuren på svak varme. Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.
     
  • 4
    Ta kaken ut av ovnen og smør over glasuren. Stek videre i 15 - 20 minutter, eller til den er ferdigstekt. Glasuren skal være lysebrun.
     
  • 5
    La kaken stå litt i formen før du legger den på rist til avkjøling.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster