Toscakake

    Oppskrift på Toscakake

    Toscakake er perfekt kake å ha med på piknik eller avslutninger og dugnadsfester.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    • Du trenger

      Springform på ca. 24 cm
    TIPS: Det er eggedosisen som gjør at kaken hever seg, men den må da piskes en god stund (ca. 10 minutter). Har du ikke tid til dette, så tilsett 1 teskje bakepulver.
    porsjoner

    Du trenger

    Bunn:

    100 g TINE Ekte Smør
    3 egg
    2 dl sukker
    2.5 dl hvetemel

    Glasur:

    100 g mandler
    75 g TINE Ekte Smør
    0.75 dl sukker
    1 ss hvetemel
    1 ss TineMelk Hel

    Slik gjør du

    1. Du trenger en kakeform ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

    2. Smelt smør til bunnen og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør og tilslutt mel. Fyll røren i godt smurt form og stek i ca. 20 minutter.

    3. Skåld og hakk mandler og bland smør, sukker mel og melk i en kjele. Varm glasuren på svak varme. Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.

    4. Ta kaken ut av ovnen og smør over glasuren. Stek videre i 15 - 20 minutter, eller til den er ferdigstekt. Glasuren skal være lysebrun.

    5. La kaken stå litt i formen før du legger den på rist til avkjøling.

    Gi din vurdering: