Oppskrift på mr. Melks karamellmelk

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Mr. Melks karamellmelk

Lun melk med smak av karamell, honning og basilikum. Topp det hele med en dekorativ sukkerpynt, hvis du føler for det. Schmaker godt!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Honningen kan erstattes med enda mer karamellsaus og basilikum kan fint erstattes med frisk mynte eller sitronmelisse.

Slik gjør du

Karamellmelk

  1. Kok opp melk, smak til med karamellsaus og honning. Hell i ildfaste glass og tilsett små blader av basilikum. Ha ev. over litt sukkerpynt og server straks.

    Liker du det helt enkelt? Bland rett og slett varm melk med honning.

Sukkerpynt

  1. Smelt sukker i en kjele på middels sterk varme til det er gyllent. Rør forsiktig av og til.

  2. Ta kjelen av varmen og tilsett en dråpe vann. Når massen slutter å boble, rør rundt og sett kjelen på en våt klut. Rør til massen begynner å bli seig.

  3. Ta massen på en skje og hold god avstand over en tresleiv eller øse. La sukkermassen renne ned til tynne sukkertråder. Beveg litt på skjeen opp og ned slik at du får flere tråder.

  4. Samle trådene litt og legg det på bakepapir. Eventuelt kan du lage lange sukkerstenger på bakepapir ved å dra skjeen med den seige massen frem og tilbake.