Oppskrift på multe panna cotta
8
Godkjent av bestemor

Vanilje panna cotta med multer

(102)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En uimotståelig kombinasjon av den fløtebaserte desserten panna cotta og frisk smak av multer. Husk å beregne god tid for panna cottaen til å stivne.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Multesyltetøy

1 plategelatin
2 desilitergodt syltetøy av multer
1 stksitron

Panna Cotta

4 plategelatin
1 stkvaniljestang
3 desiliterTINE Kremfløte
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 desilitersukker

Pynt

1 desilitergrovknuste småkaker
8 stkmynteblader
friske multer eller andre friske bær

Slik gjør du det

  1. Denne desserten trenger å stå kaldt i noen timer for å stivne før den kan serveres. Beregn dette derfor inn i planleggingen av måltidet.
  2. Multesyltetøy

  3. Legg gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. I mellomtiden varmer du halvparten av syltetøyet med sitronsaft og skallet av sitronen til blandingen når kokepunktet.
  4. Smelt gelatinplate i syltetøyet. La det hele avkjøles litt før du fordeler syltetøyet i glass (la det være igjen litt syltetøy til pynt). La det stivne godt i kjøleskap (ca. 1 - 2 timer) før du heller over panna cotta-blandingen.
  5. Panna Cotta

  6. Legg gelatinplater til panna cottaen i kaldt vann i ca. 5 - 7 minutter. Del vaniljestang i to på langs. Skrap ut frøene i en kjele sammen med stengene. Hell i fløte, melk og sukker. Kok opp, dra kjelen til siden og rør i gelatinplatene. La det avkjøles.
  7. Fordel panna cotta i glassene med det stivnede syltetøyet. La alt stivne i minst 2 timer.
  8. Pynt

  9. Fordel resten av syltetøyet ved servering og strø over kakesmuler, mynte og gjerne noen friske bær hvis du har noen for hånden.

    Tips:

    I julekosen er det fint å servere puddingen sammen med noen hjemmelagde julekaker, i tillegg til de knuste som er strødd oppå.

Bestemortips:

Her kan du selvfølgelig bruke andre bær enn multer dersom du ønsker det.

Kommentarer

Produkter i oppskriften