Oppskrift på Bakt eple med luftig vaniljesaus
0

Bakt eple med luftig vaniljesaus

(76)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse eplene gjør seg selv i ovnen mens dere spiser. Da har dere en deilig dessert ved endt middag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkepler
4 spiseskjeflytende honning
2 teskjekanel
2 spiseskjebrunt sukker
2 desiliterhasselnøtter
2 spiseskjeTINE Meierismør

Til servering

4 desiliterPiano Fyldig Vaniljesaus

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 220 °C. Del eple i to og fjern skall og kjerne
  2. Ha eplehalvdelen i en ildfast form og dryss med kanel, brunt sukker og nøtter. Drypp honning over og fordel klatter med smør utover. Stek i ovnen til myke, ca. 30 minutter.
  3. Pisk den kalde vaniljesausen luftig og server til bakt eple.

    Tips:

    Server gjerne med en kule vaniljeis i tillegg. Da blir det rene festdesserten.

Tips:

Bytt gjerne ut eple med pære. Det er også godt med valnøtter til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften