Oppskrift på Bakt eple med luftig vaniljesaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bakt eple med luftig vaniljesaus

Disse eplene gjør seg selv i ovnen mens dere spiser. Da har dere en deilig dessert ved endt middag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Bytt gjerne ut eple med pære. Det er også godt med valnøtter til.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 °C. Del eple i to og fjern skall og kjerne

  2. Ha eplehalvdelen i en ildfast form og dryss med kanel, brunt sukker og nøtter. Drypp honning over og fordel klatter med smør utover. Stek i ovnen til myke, ca. 30 minutter.

  3. Pisk den kalde vaniljesausen luftig og server til bakt eple.

    Server gjerne med en kule vaniljeis i tillegg. Da blir det rene festdesserten.