Oppskrift på Posjert eple med luftig vaniljesaus
0

Posjert eple med luftig vaniljesaus

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En enkel dessert med masse smak. Toppet med luftig vaniljesaus blir dette himmelsk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkepler
3 desilitervann
2 desiliterlønnesirup
2 stkkanelstenger
2 stkstjerneanis
1 stkvaniljestang
3 stkskiver ingefær

Til servering

4 desiliterPiano Fyldig Vaniljesaus

Slik gjør du det

  1. 1. Skrell eple og fjern kjernen. Del i båter.
  2. Kok opp vann og sirup med kanelstang, stjerneanis, vaniljestang splittet i to på langs og ingefær. Ha i eplebåtene og la trekke på svak varme til møre, ca. 15 minutter.
  3. Løft ut eplebåtene og la laken koke inn til halvert. Sil av krydderet og vend med eplebåtene.
  4. Pisk vaniljesausen luftig og server til posjert eple i lake.

    Tips:

    Vaniljeis, vaniljekrem og pisket krem er også godt til posjert eple.

Tips:

Pærer er også godt egnet til posjering og smaker godt med luftig vaniljesaus. Dryss gjerne hakkede nøtter over for ekstra krønsj.

Kommentarer

Produkter i oppskriften