Oppskrift på Brunostmousse
0

Brunostmousse

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Brunost i en dessert er spennende og originalt, moussen får en fyldig og god karamellsmak fra brunosten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkvaniljestang
5 spiseskjesukker
6 desiliterTINE Kremfløte
100 gramTINE Gudbrandsdalsost G35
3 stkgelatinplater

Glaserte hasselnøtter

3 desiliterhasselnøtter
2 teskjesukker
1 teskjeTINE Meierismør
¼ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.
  2. Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Bland frø og vaniljestang og sukker med halvparten av fløten. Varm opp og rør til sukkeret er oppløste og fløten er nær kokepunktet.
  3. Fjern vaniljestangen og del brunost i biter. Klem vannet ut av gelatinen og ha i den varme fløten sammen med brunost og rør til helt oppløst. Avkjøl til romtemperatur.
  4. Stivpisk resten av fløten til krem og vend med fløteblandingen. Fordel i porsjonsglass og sett i kjøleskapet til stiv, ca. 2 timer.

    Tips:

    Server gjerne moussen i små gøyale beger eller vinglass, gjerne i litt forskjellig stil.

  5. Glaserte hasselnøtter

  6. Rist hasselnøttene i en tørr panne på høy varme et par minutter. Dryss over sukker og rør til smeltet. Vend inn smør og dryss med salt. Hell nøttene ut på et stykke bakepapir og avkjøl. Grovhakk før servering og dryss over moussen.

Tips:

Denne moussen kan også være en spennende del av en større desserttallerken hvor en skje brunost-mousse kan serveres til is, bær, kake, sjokoladesaus eller lignende.

Kommentarer

Produkter i oppskriften