Brunostis

(43)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget iskrem med brunost smaker fantastisk. Denne isen er en perfekt avslutning på en god middag. Oppskriften gir deg ca. 8 dl iskrem.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 plategelatin
2 stkvaniljestenger
2 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 desiliterTINE Kremfløte
220 gramTINE Gudbrandsdalsost G35, revet
5 stkeggeplommer
100 gramsukker

Slik gjør du det

  1. Ha gelatinplater i kaldt vann til det er mykt og bløtt, ca. 5 - 10 minutter.
  2. Del vaniljestang i to og skrap ut frø. Ha i en kjele sammen med melk og fløte. Kok opp blandingen og ta kjelen av platen. Riv brunost og bland inn sammen med gelatin. Avkjøl blandingen til ca. 60 °C.
  3. Skill eggehvite og plommer. Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis. Visp brunostblandingen inn i eggedosisen.
  4. Frys til is i en iskremmaskin til isen holder ca. - 6 °C. Ha den over i en form eller bolle og sett i fryser om den ikke skal nytes med en gang.

    Tips:

    Har du ikke ismaskin kan den fryse til is i fryser. Ha blandingen i en bolle eller form, legg i fryseren. Rør i blandingen hvert 15. minutt den første timen. Frys videre i 5 timer.

Tips:

Det er viktig at isen blir tatt ut i god tid før den skal serveres. La den gjerne stå ca. 30 minutter i kjøleskap.

Kommentarer

Produkter i oppskriften