Appelsinfromasj

(60)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fromasj med appelsin

6 plategelatin
½ desiliterkokende varmt vann
3 stkegg
6 spiseskjesukker
3 desiliterTINE Kremfløte
1 stkappelsin (saft og revet skall av)

Slik gjør du det

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
  3. Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den.
  4. Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.
  5. Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.
  6. Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.

Kommentarer

Produkter i oppskriften