Oppskrift på Appelsinfromasj

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Appelsinfromasj

Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.

  3. Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den.

  4. Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.

  5. Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.

  6. Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.