Dronning Maud fromasj (Haugesunddessert)

(181)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Kjært barn har mange navn. Denne festdesserten ble kreert til Dronning Maud og Kong Haakons besøk i Haugesund på deres kroningsferd i 1906. Derfor kalles den også av mange for Haugesundsdessert.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsglass

Ingredienser

5 plategelatin
1 platedronningsjokolade evt. annen kokesjokolade
6 desiliterTINE Kremfløte
5 stkeggeplommer
5 spiseskjesukker
½ desiliterportvin

Slik gjør du det

  1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Finriv sjokoladen. Visp fløten til luftig krem. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland eggedosis og krem.
  2. Klem vannet av gelatinen og smelt de i ½ dl kokende varmt vann. Tilsett portvin og bland gelatinoppløsningen i fromasjkremen.
  3. Legg fromasjkrem og revet sjokolade lagvis i husets fineste dessertbolle. La fromasjen stivne i kjøleskapet. Strø revet sjokolade over og server.

Tips:

Visste du at eggehviter eller eggeplommer som blir til overs kan fryses hver for seg, men ikke samlet som "hele egg"? Etter tining kan eggehviter vispes stive igjen, f. eks. til marengs, og eggeplommer kan vispes til eggedosis sammen med sukker eller brukes i en omelett.

Kommentarer

Produkter i oppskriften