Karamellpudding

    Oppskrift på karamellpudding

    Karamellpudding er en populær gjenganger på alle dessertbord med særlige aner til jul. Med denne oppskriften tilfredsstiller du også de best vante ganene.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    • Du trenger

      Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne
    TIPS: Vannbad er en skånsom måte å smelte smør, sjokolade, eller stivne en eggepudding. Metoden innebærer at du setter en gryte eller skål oppi en annen gryte med kokende varmt vann i.
    porsjoner

    Du trenger

    Til glasering av formen

    100 g sukker

    Karamellpudding

    2 dl TINE Kremfløte
    50 g sukker
    4 dl TineMelk Hel
    1 vaniljestang
    4 egg

    Pynt

    1.5 dl TINE Kremfløte

    Slik gjør du

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.

    Glasering

    1. Smelt sukker i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.

    Karamellpudding

    1. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.

    2. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.

    3. Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.

    Pynt

    1. Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.

    Gi din vurdering: