Laster
Laster
CD 1578 Karamellpudding 6 porsjoner En dessert som alltid skaper lykke. Enkel å lage, men du må ha tålmodighet med steketiden 125 g sukker 2 dl TINE Kremfløte 4 dl TINE H - melk 1 vaniljestang 4 egg Pynt: 1 1/2 dl TINE Kremfløte Brødform: 1 1/2 l I stekeovn: 200 - 125 grader C i vannbad,  ca. 2 timer Ha sukkeret i formen og brun det direkte på middels varm plate til sukkeret er smeltet. Kok opp fløte og melk sammen med den delte vaniljestangen. Avkjøl blandingen. Rør forsiktig inn de lett sammenvispede eggene. Sil blandingen i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på 200 grader og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full. Sett inn formen og skru ned varmen etter 10 minutter. La puddingen stå til den har stivnet. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles til neste dag. Hvelv puddingen på fat med kant. Pynt med vispet krem eller server den til.   Brosjyre Julens oppskrifter

Karamellpudding

Karamellpudding

Karamellpudding er en populær gjenganger på alle dessertbord med særlige aner til jul. Med denne oppskriften tilfredsstiller du også de best vante ganene.

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 2 t 15 min 135 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

Vannbad er en veldig skånsom måte å smelte smør, fett, sjokolade, eller stivne en eggepudding, fordi temperaturen aldri kan bli over 100 grader. Når du skal sette noe i vannbad betyr det at du skal sette en gryte eller skål oppi en annen gryte med kokende varmt vann i.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
 • 1
  Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne. Sett stekeovnen på 200 °C.
   
 • 2
  Ha sukker (75 gram) i brødformen og brun det direkte på middels varm plate til sukkeret er smeltet. Bruk grytekluter og drei formen slik at smeltet karamell også kommer opp langs kanten.
   
 • 3
  Kok opp fløte, sukker (50 gram) og melk sammen med den delte vaniljestangen. Avkjøl blandingen.
   
 • 4
  Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
   
 • 5
  Sett brødformen i langpannen og skru så ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
   
 • 6
  Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.
   
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster