Laster
Laster
Oppskrift på karamellpudding

Karamellpudding

Karamellpudding

Karamellpudding er en populær gjenganger på alle dessertbord med særlige aner til jul. Med denne oppskriften tilfredsstiller du også de best vante ganene.

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 2 t 15 min 135 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

Vannbad er en skånsom måte å smelte smør, sjokolade, eller stivne en eggepudding. Metoden innebærer at du setter en gryte eller skål oppi en annen gryte med kokende varmt vann i.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
 • 1
  Sett stekeovnen på 200 °C.
   
 • Glasering

  2
  Ha sukker (75 gram) i brødformen og brun det direkte på middels varm plate til sukkeret er smeltet. Bruk grytekluter og drei formen slik at smeltet karamell også kommer opp langs kanten.
   
 • Karamellpudding

  3
  Kok opp fløte, sukker (50 gram) og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.
   
 • 4
  Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
   
 • 5
  Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.
   
 • Pynt

  6
  Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.
   
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster