Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Karamellpudding

Karamellpudding er en populær gjenganger på alle dessertbord med særlige aner til jul. Med denne oppskriften tilfredsstiller du også de best vante ganene. 1 pudding passer til ca. 4 personer.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

 • Du trenger:

  Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne
TIPS!: Vannbad er en skånsom måte å smelte smør, sjokolade, eller stivne en eggepudding. Metoden innebærer at du setter en gryte eller skål oppi en annen gryte med kokende varmt vann i.

Slik gjør du

 1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  Bruk over- og undervarme for best resultat.

Glasering

 1. Smelt sukker i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge. Hell blandingen i brødformen.

Karamellpudding

 1. Kok opp fløte, sukker og melk sammen med delt vaniljestang. Avkjøl blandingen.

 2. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen samtidig som du heller den i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.

 3. Sett brødformen i langpannen og skru ned varmen til 125 °C. La puddingen stå til den har stivnet, ca. 2 timer. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles minst til neste dag.

Pynt

 1. Hvelv puddingen på et fat med kant (for at ikke karamellsausen skal renne ut). Pynt med vispet krem eller server kremen ved siden av.