Oppskrift på Sitronfromasj med bær

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sitronfromasj med bær

En nydelig sitronfromasj med friske jordbær er en herlig dessert å overraske middagsgjestene med. Også ser det helt lekkert ut.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Du kan også helle fromasjen i en serveringsbolle i stedet for porsjonsglass og servere fra den.

Slik gjør du

  1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis.

  3. Bland sitronsaft og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av geleatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med den søte sitronsaften.

    Når du har smeltet gelatinplatene må du passe på at det ikke begynner å stivne, da må du smelte de på nytt.

  4. Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron- og gelatinblandingen i eggedosisen i en tynn og jevn stråle under stadig røring. La fromasjen bli litt stiv.

  5. Del noen jordbær i biter og legg i bunnen av glassene. Fordel fromasjen over og la stå i kjøleskapet 4-5 timer, gjerne natten over.

  6. Pynt med strimlet sitronskall, og gjerne også limeskall, før servering.