Sitronfromasj med bær

(162)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En nydelig sitronfromasj med friske jordbær er en herlig dessert å overraske middagsgjestene med. Også ser det helt lekkert ut.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

5 plategelatin
2 stkegg
2 spiseskjesukker
1 stksitron (saft og revet skall av)
2 spiseskjesukker
2 spiseskjerevet sitronskall
4 desiliterTINE Kremfløte

Fyll

3 desiliterjordbær

Slik gjør du det

  1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland sitronsaft og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av geleatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med den søte sitronsaften.

    Tips:

    Når du har smeltet gelatinplatene må du passe på at det ikke begynner å stivne, da må du smelte de på nytt.

  4. Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron- og gelatinblandingen i eggedosisen i en tynn og jevn stråle under stadig røring. La fromasjen bli litt stiv.
  5. Del noen jordbær i biter og legg i bunnen av glassene. Fordel fromasjen over og la stå i kjøleskapet 4-5 timer, gjerne natten over.
  6. Pynt med strimlet sitronskall, og gjerne også limeskall, før servering.

Tips:

Du kan også helle fromasjen i en serveringsbolle i stedet for porsjonsglass og servere fra den.

Kommentarer

Produkter i oppskriften