Myke vaniljehorn

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fyll huset med lukten av nybakte vaniljehorn. Dette er fristelser det skal vanskelig la seg gjøre å motstå. Her er oppskriften på 24 små, nette horn som fylles med deilige vaniljesmør.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Horn:

50 gramgjær
¾ desiliterkald Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 gramTINE Meierismør
8 desiliterhvetemel (ca)
2 stkegg
1 stkeggeplomme
1 ¼ desilitersukker
½ teskjesalt

Vaniljefyll

125 gramTINE Meierismør
2 spiseskjevaniljesukker

Pynt

1 stkegg til pensling
2 spiseskjevaniljesukker, siktes

Slik gjør du det

  1. Løs gjæren opp i den kalde melken. Smuldre smør og mel og tilsett egg, eggeplomme, sukker, salt og deigvæske. Kna deigen raskt sammen.
  2. La gjærdeigen heve på et lunt sted under plast i ca 2 timer til dobbel størrelse.
  3. Del deigen i to og kjevle ut til runde leiver litt større enn en middagstallerken. Del deigen i 12 trekanter.
  4. Bland sammen fyllet. Legg en liten mende vaniljesmør på trekanten og rull sammen mot snippen. Legg hornene på bakepapir på et stekeplate.
  5. La hornene etterheve tildekket i ca 45 minutter. De skal gi etter for et lett trykk
  6. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
  7. Pensle med sammenpisket egg og stek hornene midt i ovnen i 5-7 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.
  8. Avkjøl bollene litt før du evt pensler med litt smør og legg dem over på rist.
  9. Sikt gjerne på litt vaniljesukker før servering.

Tips:

#1: Disse hornene egner seg godt til å fryses, men frys dem uten at du har siktet vaniljesukker over. Pynt hornene like før servering. Også melisglasur gjør seg godt på disse vaniljehornene.

#2: Hva med en liten vri på disse gode hornene til neste gang? Fyll dem med makronfyll i stedet. Makronfyll lager du ved å male 100 g mandler med ca 100 g melis, noen spiseskjeer vann og 1 eggehvite. Ha på ca 1 ts av dette fyllet i hvert horn, før du ruller dem sammen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften