Oppskrift på Luftige Sjokoladeboller

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Luftige sjokoladeboller

Boller bakt med sjokolade og herlig vaniljefyll kan ikke slå feil og er en sikker vinner til barneselskapet. De voksne vil nok også gjerne smake en bit eller to av disse. Av denne oppskriften får du 15-20 boller.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Boller med sjokoladesmak kan gjerne serveres ved siden av iskrem, vaniljekesam eller vispet krem.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225 ºC.

  2. Rør smør og sirup lyst og luftig.

  3. Varm melken til den blir lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett melken. Rør til gjæren er oppløst.

  4. Tilsett noen skjeer av smørblandingen. Tilsett salt, vaniljesukker, kakao og 10 dl av melet. Rør raskt sammen til en glatt og ganske løs deig. Dekk til og la den heve i ca. 30 minutter.

  5. Tilsett resten av smørblandingen. Bland i mer mel, men gjem litt til utbakingen.

  6. Ta deigen opp på bakebordet og del i biter. Form til glatte boller og trykk en fordypning i hver bolle.

  7. Bland alle ingrediensene til fyllet og legg en liten klikk i midten av hver bolle. "Tett" igjen hullet. La bollene heve i ca. 30 minutter på bakepapirkledd stekeplate.

  8. Pensle de ferdighevede bollene med egg. Strø på hakkede mandler og stek bollene i ca. 7 minutter.

  9. Bland melis, vaniljesukker og vann til en glasur og fordel over bollene.