Oppskrift på Luftige Sjokoladeboller
4

Luftige sjokoladeboller

(17)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Boller bakt med sjokolade og herlig vaniljefyll kan ikke slå feil og er en sikker vinner til barneselskapet. De voksne vil nok også gjerne smake en bit eller to av disse. Av denne oppskriften får du 15-20 boller.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

150 gramTINE Meierismør
1 ½ desilitersirup
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 gramgjær
½ teskjesalt
2 spiseskjevaniljesukker
1 desiliterkakao
14 desiliterhvetemel (ca.)

Vaniljefyll

100 gramTINE Meierismør
¾ desilitersukker
2 teskjevaniljesukker
1 teskjemalt kardemomme

Pensling

1 stksammenvispet egg

Pynt og glasur

3 spiseskjehakkede mandler
1 ½ desilitermelis
1 teskjevaniljesukker
1 spiseskjevann

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 225 ºC.
  2. Rør smør og sirup lyst og luftig.
  3. Varm melken til den blir lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett melken. Rør til gjæren er oppløst.
  4. Tilsett noen skjeer av smørblandingen. Tilsett salt, vaniljesukker, kakao og 10 dl av melet. Rør raskt sammen til en glatt og ganske løs deig. Dekk til og la den heve i ca. 30 minutter.
  5. Tilsett resten av smørblandingen. Bland i mer mel, men gjem litt til utbakingen.
  6. Ta deigen opp på bakebordet og del i biter. Form til glatte boller og trykk en fordypning i hver bolle.
  7. Bland alle ingrediensene til fyllet og legg en liten klikk i midten av hver bolle. "Tett" igjen hullet. La bollene heve i ca. 30 minutter på bakepapirkledd stekeplate.
  8. Pensle de ferdighevede bollene med egg. Strø på hakkede mandler og stek bollene i ca. 7 minutter.
  9. Bland melis, vaniljesukker og vann til en glasur og fordel over bollene.

Tips:

Boller med sjokoladesmak kan gjerne serveres ved siden av iskrem, vaniljekesam eller vispet krem.

Kommentarer

Produkter i oppskriften