Oppskrift på Glutenfrie lussekatter
7
Godkjent av bestemor

Glutenfrie lussekatter

(39)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lussekatter hører med til Luciadagen 13. desember. Denne oppskriften er et godt alternativ for de som må spise glutenfritt, men alle vil like disse lussekattene. Bak sammen med barna, og ta med i barnehagen eller på skolen. Server gjerne lussekattene med varm kakao og krem, og nyt!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desiliterKesam® Original
3 desilitervann
2 spiseskjefiberhusk
70 gramjyttemel
6 spiseskjeTINE Meierismør
50 gramgjær
½ teskjesalt
500 gramlyst glutenfritt mel
1 ½ desilitersukker
1 gramsafran eller eventuelt 0,5 teskje gurkemeie
2 teskjekardemomme

Pensling og pynt

1 stkegg
1 desiliterrosiner

Slik gjør du det

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i 5-8 minutter.
  2. Smelt smøret. Tilsett gjær, smør, salt, mel, sukker, safran (eller eventuelt gurkemeie) og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
  3. Sett ovnen på 225 °C. Trill ut deigen med olje på hendene. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form til ulike lussekatter. Legg lussekattene på bakepapir eller smurt stekeplate, og la dem heve under plast et lunt sted ca 15 minutter.
  4. Visp sammen egget med en gaffel. Pensle lussekattene med egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen 12-15 minutter. La dem avkjøle litt på rist. De smaker aller best lunkne.

Bestemortips:

Lussekattene kan fryses. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften