Oppskrift på Glutenfrie lussekatter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Glutenfrie lussekatter

Lussekatter hører med til Luciadagen 13. desember. Denne oppskriften er et godt alternativ for de som må spise glutenfritt, men alle vil like disse lussekattene. Bak sammen med barna, og ta med i barnehagen eller på skolen. Server gjerne lussekattene med varm kakao og krem, og nyt!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Lussekattene kan fryses. 

Slik gjør du

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i 5-8 minutter.

  2. Smelt smøret. Tilsett gjær, smør, salt, mel, sukker, safran (eller eventuelt gurkemeie) og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.

  3. Sett ovnen på 225 °C. Trill ut deigen med olje på hendene. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form til ulike lussekatter. Legg lussekattene på bakepapir eller smurt stekeplate, og la dem heve under plast et lunt sted ca 15 minutter.

  4. Visp sammen egget med en gaffel. Pensle lussekattene med egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen 12-15 minutter. La dem avkjøle litt på rist. De smaker aller best lunkne.