Oppskrift på Søte scones med cottage cheese
0

Søte scones med cottage cheese

(24)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nybakte scones med krem og syltetøy er alltid godt. Denne varianten er bakt med cottage cheese og masse deilig tørket frukt som gir god sødme.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Bakepapir

Ingredienser

1 spiseskjesukker
1 ½ desiliterhavregryn
1 ½ desiliterspeltmel
2 teskjebakepulver
50 gramTINE Usaltet Smør
1 stkegg
250 gramTINE Cottage Cheese Original
2 desilitertørket frukt

Til servering

2 desiliterTINE Kremfløte
2 desiliterbringebærsyltetøy

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 190°C.
  2. Smuldre sammen sukker, havregryn, speltmelk, bakepulver og smør. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med knivblad. Rør inn egg og cottage cheese.
  3. Bland inn grovhakket frukt som aprikos, tranebær og rosiner.

    Tips:

    Du kan også blande inn hakkede nøtter.

  4. Bruk en skje og legg små hauger med deig på stekebrettet, dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 15-20 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
  5. Del i to på langs, og server med syltetøy og pisket krem.

Tips:

Scones er best rett ut av ovnen, så ha gjerne røren klar i kjøleskapet og stek dem rett før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften