Oppskrift på appelsin- og sjokoladescones med pisket krem, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Appelsin- og sjokoladescones med pisket krem

Saftige scones med sjokolade og appelsin er enkelt og raskt å lage. Server med litt pisket krem, kjempegodt!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Bruk den sjokoladen du selv liker best. Man kan også bytte ut sjokoladen med rosiner eller tørket frukt.

Slik gjør du

  1. Ha mel, salt, bakepulver, sukker og kulturmelk i en bolle og bland godt.

  2. Vask appelsin og riv skallet fint (kun det gule). Press saften av appelsinen. Tilsett smør, appelsinskall, appelsinsaft og sjokolade og bland med deigen, som lett skal samles, ikke eltes.

  3. Ha deigen ut på et melet bord og trykk forsiktig ut til omtrent 2 cm høy.

  4. Bruk et vannglass og stikk deigen ut i sirkler (ca. 5 cm i diameter). Samle deigen forsiktig igjen og gjenta til all deigen er brukt. Stek scones på 225 °C i 16-17 minutter, til de er gylne. Avkjøl på en rist.

  5. Pisk fløte til krem. Del sconesene i to, og legg på en god klikk krem.