Oppskrift på appelsin og sjokoladescones- med pisket krem
2

Appelsin- og sjokoladescones med pisket krem

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Saftige scones med sjokolade og appelsin er enkelt og raskt å lage. Server med litt pisket krem, kjempegodt!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

240 gramhvetemel
1 teskjesalt
2 teskjebakepulver
50 gramsukker
1 ½ desiliterTINE Skumma Kulturmjølk
½ stkappelsiner
50 gramkaldt TINE Meierismør i 1x1 cm terninger
100 gramsjokolade
2 desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Ha mel, salt, bakepulver, sukker og kulturmelk i en bolle og bland godt.
  2. Vask appelsin og riv skallet fint (kun det gule). Press saften av appelsinen. Tilsett smør, appelsinskall, appelsinsaft og sjokolade og bland med deigen, som lett skal samles, ikke eltes.
  3. Ha deigen ut på et melet bord og trykk forsiktig ut til omtrent 2 cm høy.
  4. Bruk et vannglass og stikk deigen ut i sirkler (ca. 5 cm i diameter). Samle deigen forsiktig igjen og gjenta til all deigen er brukt. Stek scones på 225 °C i 16-17 minutter, til de er gylne. Avkjøl på en rist.
  5. Pisk fløte til krem. Del sconesene i to, og legg på en god klikk krem.

Tips:

Bruk den sjokoladen du selv liker best. Man kan også bytte ut sjokoladen med rosiner eller tørket frukt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften