Oppskrift på valnøttbrød, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Valnøttbrød

Dette er et halvgrovt brød med smak av valnøtter. Brødet smaker godt til det meste, og har god holdbarhet.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Dette brødet smaker også godt med andre typer nøtter, for eksempel pistasjnøtter.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne oppskriften får du to runde brød.

  2. Bland melk og lunkent vann. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett salt, sirup og mel. Elt deigen godt til den slipper bollen.

  3. Sett deigen tildekket på lunt sted, la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.

  4. Grovhakk valnøttene og arbeid dem inn i deigen. Del deigen i to. Form deigen til runde brød eller til formbrød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate. La brødene etterheve i ca. 30 minutter.

  5. Pensle med egg og stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.