Valnøttbrød

(42)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er et halvgrovt brød med smak av valnøtter. Brødet smaker godt til det meste, og har god holdbarhet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

5 desiliterTINE Kulturmjølk
5 desilitervann
50 gramgjær (1 pk.)
2 teskjesalt
1 spiseskjesirup
200 gramsammalt rug, grov
150 gramsammalt rug, fin
200 gramsammalt hvete, fin
800 gramhvetemel (ca.)
150 gramvalnøtter
1 stkegg

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne oppskriften får du to runde brød.
  2. Bland melk og lunkent vann. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett salt, sirup og mel. Elt deigen godt til den slipper bollen.
  3. Sett deigen tildekket på lunt sted, la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.
  4. Grovhakk valnøttene og arbeid dem inn i deigen. Del deigen i to. Form deigen til runde brød eller til formbrød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate. La brødene etterheve i ca. 30 minutter.
  5. Pensle med egg og stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Dette brødet smaker også godt med andre typer nøtter, for eksempel pistasjnøtter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften