Valnøttbrød

Valnøttbrød

25
156
Enkel105 min
Dette er et halvgrovt brød med smak av valnøtter. Brødet smaker godt til det meste, og har god holdbarhet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 dl
  • 5 dl
    vann
  • 50 g
    gjær (1 pk.)
  • 2 ts
    salt
  • 1 ss
    sirup
  • 200 g
    sammalt rug, grov
  • 150 g
    sammalt rug, fin
  • 200 g
    sammalt hvete, fin
  • 800 g
    hvetemel (ca.)
  • 150 g
    valnøtter
  • 1 stk
    egg

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne oppskriften får du to runde brød.

  2. 2

    Bland melk og lunkent vann. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett salt, sirup og mel. Elt deigen godt til den slipper bollen.

  3. 3

    Sett deigen tildekket på lunt sted, la den heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.

  4. 4

    Grovhakk valnøttene og arbeid dem inn i deigen. Del deigen i to. Form deigen til runde brød eller til formbrød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate. La brødene etterheve i ca. 30 minutter.

  5. 5

    Pensle med egg og stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Dette brødet smaker også godt med andre typer nøtter, for eksempel pistasjnøtter.

Del denne oppskriften: