Fransk valnøttbrød
2

Fransk valnøttbrød

(10)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Morsomt og smakfullt brød som skjæres i biter, men som likevel henger sammen. Brytes fra hverandre etter hvert. Smaker godt med valnøtter og passer bra til ost, supper og salater.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

5 desiliterTinemelk® Skummet fettfri melk
1 pakkegjær (50 gram)
½ desiliterTINE Meierismør (smeltet)
2 teskjesalt
100 gramvalnøtter
4 desilitersiktet rugmel
4 desilitersammalt rug, fin
6 desiliterhvetemel (ca.)

Slik gjør du det

  1. Varm melken i en liten kjele til den er lunken.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren. Rør i smør, hakkede valnøtter og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.
  3. La deigen hvile under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.
  4. Forvarm ovnen til 200 °C. Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form til runde brød og klem litt flate. La brødene heve under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
  5. Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når det tas fra hverandre.
  6. Stek brødene i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl brødet på rist utildekket. Brødet kan med fordel fryses.

Tips:

Du kan gjerne bruke andre typer nøtter også. For eksempel hassel- eller pistasjnøtter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften