Saftig solsikkebrød

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er et bakepulverbrød som er raskt å bake, for det skal ikke heve. Brødet har en deilig smak av solsikkefrø. Kesam i deigen gjør brødet ekstra saftig og godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

7 desiliterhvetemel
1 spiseskjebakepulver
2 desilitersolsikkekjerner
1 teskjesalt
3 desilitervann
½ desiliterTINE Meierismør (smeltet)
3 desiliterKesam® Mager
1 desilitersolsikkekjerner (til formen)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Rør i vann, smeltet smør og kesam.
  3. Smør formen og strø den med solsikkefrø. Ha i deigen. Strø over solsikkefrø.
  4. Stek brødet i nedre del av ovnen i ca. 1 time, til du kjenner det er gjennomstekt. Hør en hul lyd når du banker fra bunnen. Legg brødet på rist og avkjøl.

Kommentarer

Produkter i oppskriften