Oppskrift på Ostebrytebrød
8

Ostebrytebrød

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Brytebrød er raskt å lage og smaker godt. Med TINE Ridder i deigen blir det ekstra godt. Lag et stort brytebrød, bryt av det du skal bruke i løpet av en dag eller to, så kan du fryse ned resten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 pakkegjær (50g)
50 gramsmeltet TINE Meierismør
5 desiliterTinemelk® Skummet fettfri melk
1 teskjesalt
750 gramhvetemel
2 desiliterrevet Ridder® eller annen god ost

Pensling og dryss:

1 stksammenvispet egg
3 spiseskjerevet Ridder® eller annen god ost
1 desilitersolsikkekjerner evt. sesamfrø eller valmuefrø

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken, la blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør ut gjæren. Ha i salt og rør i mel til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.
  3. La deigen heve på lunt sted under plast til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt inn den revne osten.
  4. Elt deigen lett og del den i to. Trill ?pølser? og del hver i ca 10 biter. Trill til boller og sett dem tett inntil hverandre på stekebrett eller i langpanne. Hev på nytt tildekket på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  5. Pensle med sammenvispet egg og dryss på solsikkekjerner. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Litt av det fine melet kan erstattes med sammalt mel. Deigvæsken bestemmer du selv. Du kan fint bruke rester av melk, lettfløte, rømme eller kesam, gjerne blandet med vann.

Kommentarer

Produkter i oppskriften