Lette brytebrød med kesam

(70)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du oppskrift på lette brytebrød som vi kan anbefale på det varmeste. Du slipper å bake ut hver enkelt rundstykke og skjærer heller bare opp deigen i ønsket antall direkte på stekeplaten. Ved å bytte ut smør med kesam får du en sunnere og magrere variant enn andre brytebrød, samtidig som gjærbaksten blir enda saftigere.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 pakkegjær
5 desilitervann
1 ½ teskjesalt
3 desiliterKesam® Mager eller Orginal (1 beger)
8 desilitersammalt hvete, grov
9 desiliterhvetemel (ca 450g)

Dryss og pensling

1 desilitersolsikkekjerner
1 stksammenvispet, romtemperert egg (eller bare vann)

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjæren i en bolle og hell over lunkent vann. Rør til gjæren er oppløst og tilsett salt, kesam og alt det grove melet. Rør inn halvparten av hvetemelet og elt deigen til den er smidig.
  2. Dryss inn mer mel til deigen slipper bakebollen, er glatt og ikke kleber.
  3. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Sett stekeovnen på 225 °C. Til denne oppskriften på grove brytebrød med kesam trenger du en langpanne dekket med bakepapir, 35 x 40 cm.
  5. Ha deigen i en langpanne og trykk den utover med melet hånd slik at den dekker bunnen. Skjær deigen i ca 24 ruter med en spiss kniv.
  6. La deigen etterheve under plast på et lunt sted i ca 20 nye minutter.
  7. Pensle med egg eller vann og dryss på solsikkekjerner.
  8. Stek rundstykkebrødet midt i ovnen i ca 20 minutter og avkjøl under et håndkle på rist.
  9. Bryt biter av brødet eller server det helt, slik at alle bryter selv sin del av det.

Tips:

Det er smart å lage stor porsjon og ha noen i reserve i fryseboksen. Lune brytebrød får du ved å tine brytebrød sakte i en panne med tett lokk på svak varme i ca 30 minutter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften