Oppskrift på Olympiske Gudbrandsdøler
0

Olympiske Gudbrandsdøler

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gode og saftige rundstykker med brunost og valnøtter. De smaker godt både som nistemat eller når du skal kose deg med noe ekstra.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramTINE Meierismør
5 desiliterTinemelk® Lettmelk 0,7 % fett
150 gramTINE Gudbrandsdalsost G35
50 gramgjær
½ teskjesalt
6 desilitersammalt hvete, fin
8 desiliterhvetemel
75 gramgrovhakkede valnøtter

Pynt og pensling:

1 stksammenvispet egg
littgrovt mel

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Ha i brunost. Rør til en jevn blanding som er ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og slå over den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst.
  2. Ha i salt, sammalt hvete og så mye siktet hvetemel at deigen blir passe fast og "slipper" bollen.
  3. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter. Ha deigen på bakebordet og elt inn hakkede valnøtter.
  4. Del deigen i ca. 18 emner. Trill jevne rundstykker og sett dem på bakepapir på stekeplaten. Etterhev under plast på et lunt sted, ca. 30 minutter.
  5. Sett stekeovnen på 230 °C.
  6. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og dryss på litt grovt mel. Stek rundstykkene i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Smaker ekstra godt hvis de serveres med smør og ost på.

Kommentarer

Produkter i oppskriften