Laster
Laster
Treningsernæring

Gratis undervisningsmateriell om kosthold og trening

Olympiatoppen/Toppidrettssenteret har utviklet et undervisningsmateriell om kosthold og trening for unge idrettsutøvere. Det er utviklet to forskjellige undervisningspakker; ett for ungdomsskoletrinnet og ett for videregående skole. Materiellet er gratis og ble utviklet i samarbeid med TINE.
Skudd (1)

Undervisningsmateriellet er gratis og kan benyttes både i skoleundervisning og i idrettslag.

Trening øker behovet for energi og næringsstoffer. Med dette som utgangspunkt har Olympiatoppen laget noen enkle retningslinjer for hvordan idrettsutøvere og aktiv ungdom kan få dekket behovet for næringsstoffer for å prestere bedre både på skolen og på idrettsarenaen.

Foiler med manus

Materiellet er utvklet av ernæringsfysiologer ved Toppidrettssenteret, og de har lang erfaring med optimalisering av kosthold for å oppnå gode prestasjoner på idrettsarenaen.

De har utviklet to forskjellige undervisningsopplegg:
1. ”Kosthold for unge idrettsutøvere” for ungdomsskoletrinnet
2. ”Kosthold og restitusjon for juniorer” for videregående skole

Undervisningsmateriellet er utviklet som et sett foiler med manus. De tar for seg hva et sunt kosthold er, og hvordan man bør spise og drikke for å prestere optimalt både på skolen og på idrettsarenaen. Materiellet kan brukes både i skoleundervisning og på samlinger i idrettslaget.

Hvordan få tak i materiellet

Undervisningsmateriellet kan lastes ned fra Olympiatoppens hjemmeside helt gratis, og det kan brukes fritt av alle.

Del TwitterFacebookMail
Lukk
Tips en venn
Skriv ut Print
Kommenter denne saken

Kommentarer fra andre

 
 
Laster
Laster